mielone łuski babki jajowatej (Plantago ovata), maltodekstryna, inulina, mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania (Linum usitatissimum), błonnik jabłkowy, żywe kultury bakterii (0,12%), w tym: Lactobacillus acidophilus DDS®-1, Bifidobacterium longum UABL-14, Bifidobacterium lactis UABLA-12, Bifidobacterium bifidum UABB-10.
DZIENNA PORCJA (10 g) zawiera: 4,0 g łusek babki jajowatej, 1,2 g inuliny, 1,0 g mielonych nasion lnu, 0,8 g błonnika jabłkowego, 1,5 mld (1,5 x 109) żywych kultur bakterii, w tym: 750 mln (7,5 x 108) żywych kultur bakterii Lactobacillus acidophilus DDS®-1, 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bifidobacterium longum, 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bifidobacterium lactis i 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bifidobacterium bifidum.
- Całkowita zawartość błonnika pokarmowego w 10 g preparatu – 4,6 g.
- 1,5 miliarda bakterii; cztery szczepy; w dziennej porcji