mielone łuski babki jajowatej (Plantago ovata), maltodekstryna, inulina, mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania (Linum usitatissimum), błonnik jabłkowy (8%), żywe kultury bakterii (0,12%), w tym: Lactobacillus acidophilus DDS®-1, Bifidobacterium longum UABL-14, Bifidobacterium lactis UABLA-12, Bifidobacterium bifidum UABB-10.
Dzienna porcja (10 g) zawiera:- 4,0 g łusek babki jajowatej*
- 1,2 g inuliny*
- 1,0 g mielonych nasion lnu*
- 0,8 g błonnika jabłkowego*
- 1,5 mld (1,5 x 109) żywych kultur bakterii*
- w tym: 750 mln (7,5 x 108) żywych kultur bakterii Lactobacillus acidophilus DDS®-1, 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bifidobacterium longum UABL-14, 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bifidobacterium lactis UABLA-12 i 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bifidobacterium bifidum UABB-10.
Całkowita zawartość błonnika pokarmowego w dziennej porcji - 4,6 g (46%).
* brak zalecanego dziennego spożycia