mąka ryżowa (28,2%), mąka ryżowa częściowo zhydrolizowana (21,2%), mąka z kiełków ziaren chleba świętojańskiego (21,2%), maltodekstryna, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, kokosowy, oleina palmowa), cukier, węglan wapnia, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), witaminy (C, niacyna, kwas pantotenowy, E, B1, B6, A, kwas foliowy, K, D, biotyna, B12), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, L-karnityna, siarczan miedzi, jodek potasu.
|
100 g produktu |
% RWS* w 100 g produktu |
Porcja (35 g produktu + 120 ml wody) |
% RWS* w porcji |
Wartość energetyczna kJ/kcal |
1773 / 421 |
|
623 / 148 |
|
Tłuszcz, w tym: g |
9 |
|
3,2 |
|
- kwasy nasycone g |
3,2 |
|
1,1 |
|
Węglowodany, w tym: g |
65,9 |
|
23,1 |
|
- cukry g |
20 |
|
7 |
|
Błonnik g |
6 |
|
2,1 |
|
Białko g |
16 |
|
5,6 |
|
Sól g |
0,02 |
|
<0,01 |
|
Witaminy |
|
|
|
|
Witamina A µg |
280 |
70% |
98 |
25% |
Witamina D µg |
5 |
71% |
1,8 |
26% |
Witamina E mg |
2,4 |
48% |
0,8 |
16% |
Witamina K µg |
9,9 |
83% |
3,5 |
29% |
Witamina C mg |
65 |
144% |
23 |
51% |
Tiamina mg |
0,8 |
164% |
0,29 |
58% |
Niacyna mg |
3 |
43% |
1,1 |
16% |
Witamina B6 mg |
0,35 |
50% |
0,12 |
17% |
Kwas foliowy µg |
100 |
80% |
35 |
28% |
Witamina B12 µg |
0,7 |
88% |
0,25 |
31% |
Biotyna µg |
5 |
50% |
1,8 |
18% |
Kwas pantotenowy mg |
1,6 |
53% |
0,6 |
20% |
Składniki mineralne |
|
|
|
|
Sód mg |
7 |
|
2,5 |
|
Wapń mg |
560 |
102% |
196 |
36% |
Żelazo mg |
7,9 |
99% |
2,8 |
35% |
Cynk mg |
6,3 |
126% |
2,2 |
44% |
Miedź mg |
0,5 |
100% |
0,18 |
36% |
Jod µg |
90 |
113% |
31 |
39% |
Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej zawartości sodu. |
|
|
|
|
*RWS - % referencyjnych wartości spożywczych |
|
|
|
|