Laktoza z mleka, oleje roślinne,
hydrolizat białek serwatkowych, syrop galaktooligosacharydowy
(z mleka), ortofosforan wapnia, emulgator: mono- i dwuglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, węglan wapnia, wodorowinian choliny, chlorek potasu, cytrynian sodu, ole| zwierzęcy (
olej rybi), węglan magnezu, zestaw witamin (wit.C, niacyna, wit. E, kwas pantotenowy, ryboflawina, tiamina, wit.A, wit. B6, kwas foliowy, wit. K1, biotyna, wit. D3, wit. b12, inozytol, tauryna, nukleotydy <5′-monofosforan cytydyny, 5′-monofosforan urydyny, 5-monofosferan adenozyny, 5′-monofosforan inozyny, 5-monofosforan guanozyny), siarczan żelaza, stabilizator: kwas L(+) mlekowy, L-kamityna, siarczan cynku, kompleks miedź-lizyna, siarczan manganu, jodan potasu, selenian sodu.
100 ml gotowej porcji mleka zawiera:- wartość energetyczna 271 kJ/65 kcal
- tłuszcze 3,2 g w tym:
- nasycone kwasy tłuszczowe 1,1 g
- jednonienasycone kwasy tłuszczowe 1,4 g
- wielonienasycone kwasy tłuszczowe 0,7 g
- kwas linolowy (LCP-Omega 6) 6,3 mg
- kwas dokozaheksaenowy (LCP-Omega3) 6,3 mg
- węglowodany 7,2 g w tym:
- błonnik pokarmowy 0,51 g
- białko 1,6 g
- sól 0,05 g;
- sód 19 mg
- potas 72 mg
- wapń 59 mg
- fosfor 32 mg
- magnez 5 mg
- chlorki 44 mg
- żelazo 0,6 mg
- cynk 0,6 mg
- miedź 0,044 mg
- jod 14 mcg
- selen 2,8 mcg
- fluor 0,0092 mg
- mangan 0,01mg;
- witamina A 64 mcg
- witamina D 1 mcg
- witamina E 1 mg
- witamina K 4,8 mcg
- tiamina (witamina B1) 0,065 mg
- ryboflawina (witamina B2) 0,098 mg
- witamina B6 0,063 mg
- witamina B12 0,16 mcg
- witamina C 11mg
- niacyna 0,569 mg
- kwas pantotenowy 0,355 mg
- biotyna 2 mcg
- kwas foliowy 11mcg
- 5'-monofosforan adenozy 0,4 mg
- 5'-monofosforan cytadyny 0,6 mg
- 5'-monofosforan guanozyny 0,1mg
- 5'-monofosforan inozyny 0,2mg
- 5'-monofosforan urydyny 0,4mg
- cholina 19 mg
- inozytol 5,1mg
- tauryna 4,6mg
- L-karnityna 1,6mg